Ілюстрація / REUTERS

Багато туристичних об'єктів в Японії відмовляються приймати іноземні групи мандрівників через їх погані манери і огидну поведінку.

Про це повідомляє ТСН.ua з посиланням на видання Asahi Shimbun.

Серед них, храм Нанзойн в Сасагурі, що в префектурі Фукуока, знаменитий величезним лежачим Буддою, розмістив оголошення на 12 мовах на своїх стінах і на прилеглій станції. В них описується наскільки важливе місце молитви і, що іноземним мандрівникам у ньому не раді.

Відео дня

Читайте такожЯпонія запропонує туристам електронні візи

Як розповів 65-річний Какуджо Хаясі, головний священик Нанзойна, проблеми почалися близько десяти років тому, коли щодня в храм приїжджали 20-30 автобусів з іноземними "круїзними" туристами.

Наплив гостей різко змінив атмосферу Нанзойна. Деякі відвідувачі шуміли, плескалися у воді навколо водоспаду, де вивчають буддизм. Один турист навіть піднявся на дах будівлі на території храму.

Зазначається, що священики попереджали невихованих туристів, але їх погана поведінка не припинялася, і храм покидали звичайні японські віруючі.

Нагадаємо, 7 січня, у Японії набирає чинності новий податок, що діятиме для громадян усіх країн, які залишають Японію морем або літаком.