У 2018 році кількість відвідувачів Японії вперше перевищила 30 млн осіб / фото УНІАН

Японія з 7 січня вводить новий податок у розмірі 1000 ієн ($9,20) для тих, хто залишає країну літаком або кораблем.

Податок буде прив'язаний до вартості квитків на літак або корабель, пише РБК з посиланням на Nikkei Asian Review.

Уточнюється, що новий податок буде поширюватися як на громадян Японії, так і іноземців, які залишають країну. Ті, хто робить тимчасову зупинку в країні й залишає її межі протягом 24 годин після прибуття, будуть звільнені від нового податку.

Відео дня

Читайте такожУ Венеції можуть ввести новий податок для туристів

Крім того, податок не поширюється на дітей віком до двох років, послів іноземних держав і державних осіб. Мандрівники, які придбали квитки до 7 січня, також будуть звільнені від податку, уточнює видання.

Влада Японії очікує, що новий податок принесе в 2019 році до бюджету країни близько 50 млрд ієн доходу. Кошти передбачається направити на установку пристроїв для розпізнавання осіб в аеропортах для прискорення міграційних процедур, розширення послуг на іноземних мовах на туристичних об'єктах країни та інше.

У 2018 році кількість відвідувачів Японії вперше перевищила 30 млн осіб. Очікується, що ця цифра буде продовжувати рости, додає видання.

Раніше УНІАН повідомляв, що Туреччина з 1 січня 2019 року ввела податок на безпеку для туристів у розмірі 1,5 євро, який буде стягуватися в аеропортах по прильоту.