У Львові створять два маршрути для туристів \ Фото УНІАН

Цього року у Львові створять два нових туристичних маршрути: за місцями єврейської спадщини і по будинках, які збудував український архітектор Іван Левинський.

Читайте такожУ Мінінфраструктури анонсували відкриття прямого авіасполучення Доха - Львів

Як розповіла Tvoemisto.tv юрист управління туризму Львівської міської ради Тая Пилипова, ці два маршрути стали переможцями конкурсу соціально-культурних проектів у галузі туризму, які Львівська міська рада профінансує по 50 тис. грн кожен.

Відео дня

Туристичний маршрут навколо «Простору синагог» буде розробляти Центр міської історії. До нього увійдуть близько 20 місць.

«Цей маршрут повинен стати прикладом того, як, фактично не виходячи за межі однієї локації, можна розповісти історію всієї єврейської громади через історію міста і як в одному просторі можна поєднати минуле і сьогодення», - зазначила Пилипова.

Спочатку планують спільно з істориками та дослідниками єврейської спадщини розробити посібник і віртуальну карту, яка стане частиною цифрового проекту Центру міської історії «Інтерактивний Львів».

«Віртуальна картка дозволить доповнити місця пам'яті мультимедійними матеріалами, які можна розмістити безпосередньо в місті або в друкованому путівнику», - пояснила Тая Пилипова.

Путівник видадуть двома мовами - українською та англійською накладом тисячу примірників. Ними зможуть користуватися львівські гіди. Місця, по яких пролягатиме маршрут, поки визначають.

Також в рамках року Івана Левинського планують створити новий туристичний маршрут для огляду пам'яток архітектури, які побудував львівський архітектор.

«Спочатку треба визначити найбільш знакові будівлі, а потім розробити оптимальні за часом маршрути, встановити інформаційні таблиці для будівель і надрукувати путівник», - сказала Пилипова.

Першою і основною будівлею маршруту стане перша міська поліклініка на Руській, 20. Маршрут повинні адаптувати для людей з порушеннями слуху і для індивідуальних екскурсій. Проект реалізує Благодійний фонд «Музей Івана Левинського».