Ілюстрація REUTERS

Французька влада заборонила альпіністам підніматися на Монблан, якщо вони не забронювали номер в одному з притулків на схилах найвищої вершини Європи, в рамках заходів безпеки, пов'язаних з переповненістю.

Читайте такожНа Евересті вже десятий за весну альпініст загинув через "затори"

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на France24.

Відео дня

Альпійська вершина приваблює майже 25 тисяч альпіністів щороку, але щоденні натовпи призвели до сутичок між людьми та зростання кількості незаконних кемпінгів.

Починаючи з суботи, люди, які сподіваються піднятися на гору 4,810 метрів за стандартним маршрутом, повинні забронювати номер в одному з трьох притулків, якщо їх сходження включає ночівлю.

П'ятнадцять альпіністів загинули на Монблані під час торішнього альпіністського сезону, що спонукало чиновників почати обмежувати доступ до найпопулярнішого маршруту на тлі побоювань про переповненість і зсуви.

Погрози на адресу доглядачів притулків, а також погані умови з огляду на їх перенаселеність спонукали владу оголосити нові правила, які будуть діяти до кінця альпіністського сезону у вересні.

Альпіністи, спіймані на маршруті, ризикують двома роками в'язниці та штрафом в 300 000 євро.

Нові правила запроваджені на Монблані на тлі різкого збільшення смертей на Евересті. Там внаслідок великої черги днями загинуло вже дев'ятеро людей.