М'ясо таких корів вважається одним з найбільш дорогих делікатесів у світі / УНІАН

На Херсонщині в селі Тавричанка запустили новий гастрономічний маршрут для туристів. Гостям села пропонують спробувати мармурове м'ясо з особливої породи корів "зебу".

Про це повідомляє кореспондент УНІАН.

Крім проичх в жилах українських "зебу" тече кров їх кубинських родстенников / УНІАН

Вирощуванням худоби для виробництва мармурової яловичини займається державне підприємство Дослідне господарство «Асканійське». М'ясо таких корів вважається одним з найбільш дорогих делікатесів у світі. Все тому, що їх годують тільки травою, жодних синтетичних добавок до них в їжу не надходить. Тому м'ясо корів "зебу" - це повністю екологічно чистий продукт, який відрізняється унікальними смаковими якостями.

Відео дня
УНІАН

Окрім інших порід, у жилах українських "зебу" тече кров їх кубинських родичів, тому вони так добре переносять херсонську спеку.

Порція мармурового м'яса для дегустації з гарніром з овочів обійдеться від 200 до 300 гривень / УНІАН

Читайте такожІнший бік Яремче: екстремальні спуски, справжнє гуцульське весілля і унікальна пивна сауна

Стейк з мармурової яловичини пожно спробувати у Тавричанці, у місцевому кафе. Послуга доступна тільки для великих груп туристів. Про дегустацію слід домовитися заздалегідь безпосередньо із замдиректора "Асканійського" Сергієм Хоменком.

Порція мармурового м'яса для дегустації з гарніром з овочів обійдеться від 200 до 300 грн. Крім того, місцеве ОТГ пропонує екскурсовода, який покаже вам цікаві місцеві локації, наприклад, новий парк "Тавричанський", де можна побачити унікальні сорти квітів і рідкісні дерева, наприклад, тюльпанове дерево та гімалайську сосну. Послуги екскурсовода обійдуться в 300 грн на групу. До туру можна також додати катання на конях і екскурсію на ферму, де вирощують рідкісних "зебу".

Як повідомляв УНІАН, на Херсонщині пройшов фестиваль туристичної журналістики.