У Херсонській області 13 червня стартував ХIV Фестиваль туристичної журналістики України, який триватиме до 15 червня.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, журналістів з усієї України протягом трьох днів будуть знайомити з найцікавішими туристичними об’єктами Херсонщини, на які в області роблять ставку для залучення відпочивальників: знайомство з дикою природою в природному заповіднику «Асканія-Нова», подорож до справжньої орнітологічної експедиції, візит до мальовничого дендрологічного парку «Тавричанський» та відвідини унікальної ферму-галереї з виробництва козиного сиру.
Крім того, Департамент туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації підготував до нового туристичного сезону розважальну програму, що включає в себе прогулянки на SUP-бордах та байдарках у лабіринтах «Херсонської Амазонії», водні екскурсії по Національному природному парку «Нижньодніпровський», знайомство з гастрономічною культурою південного регіону, презентація вінтажних страв та проведення гастрономічних майстер-класів.
"Родзинкою" гастрономічної культури Херсонщини вважається ресторан «Пан Атаман» в містечку Олешки, де гостям готові запропонувати унікальне поєднання українських традицій та сучасного погляду на кулінарну майстерність.
Якщо ж говорити про можливості для здорового відпочинку на Херсонщині, то для цього тут добре підійте територія біля мальовничого Дніпровського лиману, де облаштований сучасний туристичний комплекс «Забарино».