МАУ з 16 листопада оновить розклад і маршрутну сітку / Ілюстрація REUTERS

Найбільший в Україні авіаперевізник, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) з 16 листопада 2019 року оптимізує програму польотів і призупинить повітряне сполучення між Києвом і Пекіном.

Читайте такожУ МАУ розповіли, за яких умов можуть здешевшати перельоти Україною

Про це повідомила прес-служба авіаперевізника.

Відео дня

Відзначається, що МАУ оптимізує систему хаба в міжнародному аеропорту «Бориспіль» з урахуванням коливань попиту, транзитних потоків, прогнозів розвитку економіки України і ситуації з необхідністю обльоту території Російської Федерації.

«Скорочення програми польотів обумовлене необхідністю оптимізації витрат авіакомпанії і повернення її в зону беззбитковості. Новий розклад вводиться з 16 листопада 2019 року на весь зимовий сезон навігації. Напередодні літнього сезону можливі її корективи, про які авіакомпанія буде заздалегідь інформувати пасажирів і громадськість», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі повідомили, що всі власні регулярні рейси МАУ в пункти Західної Європи будуть виконуватися в денний час з вильотом з Києва в проміжку 09:30 – 10:30 і прильотом до Києва в проміжку 17:30 – 18:30 за місцевим часом.

«Частотність польотів між Києвом і Брюсселем, Копенгагеном, Стокгольмом, Краковом і Мадридом зросте до щоденної. Двічі на день будуть виконуватися рейси за маршрутами Київ – Лондон – Київ і Київ – Вільнюс – Київ», - йдеться в повідомленні.

Також всі власні регулярні рейси МАУ в Каїр, Дубаї, Анкару, Ізмір, Єреван, Баку і Тегеран будуть виконуватися в нічний час з вильотом з Києва в проміжку 20:00 – 21:00 і прильотом до Києва в проміжку 07:30 – 08:45 за місцевим часом.

Крім того, польоти в Тель-Авів, Стамбул і Тбілісі будуть виконуватися по кілька разів на день.

При цьому у зв'язку з негативною рентабельністю МАУ припинить виконання рейсів у Амман, Мінськ і Ригу.

Водночас авіакомпанія МАУ буде продовжувати забезпечувати регулярне повітряне сполучення між містами України, пов'язуючи столицю з Одесою, Харковом і Львовом двома рейсами на день, а з Дніпром, Херсоном, Чернівцями, Запоріжжям та Івано-Франківськом – щодня.

Читайте такожУ які міста України дістаються літаком: топ популярних напрямків

Відзначається, що в період зимової навігації кількість рейсів МАУ між Києвом і Торонто зросте з двох до трьох на тиждень.

Також з 16 листопада відбудуться зміни у розкладі рейсів до Нью-Йорка – виліт з Києва переноситься на 11:30, приліт до Києва – на 16:20 відповідно.

«Рейси в США і Канаду будуть виконуватися на літаках Boeing-777», - підкреслили в прес-службі.

Кількість щотижневих рейсів між Києвом і Делі збільшиться до п'яти в сезоні Зима 2019/2020, а потім і до семи в сезоні Літо 2020. На даному маршруті МАУ буде експлуатувати літаки Boeing-767.

При цьому повітряне сполучення між Києвом і Пекіном буде призупинено, а частотність польотів за маршрутом Київ – Бангкок – Київ знижена до 3 щотижневих рейсів.

«Такі зміни набудуть чинності з 16 листопада і будуть діяти аж до вироблення урядом України ефективного рішення щодо створення рівних конкурентних умов для українських та іноземних перевізників при виконанні рейсів з обльотом території Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у зв'язку із змінами плану далекомагістральних рейсів, виконання дублюючих нічних рейсів і дублюючих денних рейсів МАУ за східними напрямками буде скорочено.

Читайте такожМіжнародна авіація змінила написання назви української столиці на Kyiv

У прес-службі повідомили, що авіакомпанія МАУ запропонує пасажирам зміну маршруту перевезення за наявності такої можливості або повернення вартості квитка, якщо зміна маршруту неможлива або пасажир відмовляється від запропонованого альтернативного рейсу.

«Для якісної та оперативної обробки заявок компанією пасажиру слід звернутися за допомогою відразу, як тільки він дізнається про зміни у виконанні його рейсу. Повернення коштів за невикористаний квиток (його частину) здійснюється за місцем придбання і у валюті оплати», - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, раніше також стало відомо, що МАУ закриває прямі рейси між Києвом і Алмати у зв'язку з нерентабельністю.

Як повідомляв УНІАН, раніше президент МАУ Євген Дихне заявив, що авіакомпанія МАУ може припинити виконання рейсів в Бангкок і Пекін у разі відсутності компенсацій за обліт території Росії.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що розробляється механізм компенсацій українським авіакомпаніям, які змушені облітати територію Росії.

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заснована в 1992 році. Здійснює рейси до столиці і ключові міста Європи, Азії, Африки, СНД і США, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва «Бориспіль».