Німецький Шварцвальд - найбільш інстаграмний ліс у світі / Фото Марина Григоренко

Популярний туристичний портал Lonely Planet назвав список найпопулярніших в Instagram лісів світу.

Читайте такожЗнаменитий "Синій ліс" у Бельгії вкрився чарівним килимом з дзвіночків (фоторепортаж)

Рейтинг, зокрема, ґрунтувався на кількості хештегів із зазначенням місцевості, проставлених на розміщених в Instagram фотографіях і відео.

Відео дня

1. Шарцвальд (Schwarzwald), Німеччина. Назва цієї місцевості з німецького дослівно перекладається як «чорний ліс», і саме похмура атмосфера старовинних страшних казок приваблює сюди безліч туристів. Всього Шварцвальд отримав 1 489 943 хештеги в Instagram, і це майже в 7 разів більше, ніж у найближчого переслідувача. Ймовірно, чималу роль у цьому відіграє доступність місцевості – в серці німецької федеральної землі Баден-Вюртемберг, куди досить легко потрапити. Про те, як дістатися до Шварцвальду з міста Фрайбург на півдні Німеччини, читайте в нашому великому матеріалі.

2. Дощові ліси Амазонії (Amazon Rainforest), Бразилія, Колумбія, Перу та інші країни Південної Америки. Ця місцевість, що вважається найбільшим тропічним лісовим масивом світу, зібрала 197 615 хештегів в Instagram. Густі дерева, унікальна флора і фауна, а також дивовижної краси річка Амазонка створюють не тільки чудові умови для фото, але і здатні подарувати вам неймовірну захоплюючу пригоду.

Дощові ліси Амазонії / Фото en.wikipedia.org

3. Шервудський ліс (Sherwood Forest), Англія. У масовій культурі це місце асоціюється в першу чергу з легендою про Робін Гуда. Паркова зона, що на даний момент складає лише невелику частину історичного лісу Шервуд, в останні роки активно розвивається, а тому сюди приїжджають все більше туристів. Як результат – третє місце в рейтингу інстаграмності з 142 011 хештегами.

Шервудський ліс / Фото en.wikipedia.org

4. Бамбуковий ліс (Arashiyama Bamboo Forest/Sagano Bamboo Forest), Японія. Ця місцевість, що демонструє класичний японський ландшафт, є однією з найпопулярніших локацій Кіото з 83 821 хештегами в Instagram.

Бамбуковий ліс в Кіото / Фото fa.wikipedia.org

5. Замшілий ліс (Mossy Forest), Малайзія. 64 564 хештегів від користувачів Instagram забезпечили цьому малазійському лісовому заповіднику п'яте місце в рейтингу. Цей густий ліс, рясно зарослий мохом, є однією з найбільш атмосферних туристичних локацій високогір'я, популярних серед любителів піших прогулянок.

Ліси високогір'я Малайзії / Фото en.wikipedia.org

Зазначимо, раніше Lonely Planet назвав найкращі туристичні напрямки на 2020 рік.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.