В Чорнобильській зоні зростає кількість туристів / Фото УНІАН

Від початку року Чорнобильську зону відчуження відвідали вже понад 10 тисяч осіб.

Читайте такожСитуація в туріндустрії через коронавірус стала найгіршою з початку 2000-х - Bloomberg

Як повідомляє ТСН, про це повідомив помічник директора ДП "ЦОТІЗ" Кирило Гарник. Зокрема, у січні - зафіксовано 4470 відвідувачів, у лютому – 6210 відвідувачів, що вдвічі більше ніж минулого року. А від 2017 року кількість людей, які побували в Чорнобилі, збільшилася в 5 разів.

Відео дня

"Зазвичай взимку туристів приїздить менше, але цьогоріч дуже комфортні погодні умови, тому ми не відчули суттєвого спаду. Окрім того, постійний розвиток інфраструктури сприяє швидкому та комфортному перебуванню у зоні відчуження. Враховуючи тренд, який спостерігається у лютому, вважаємо, що 2020 року буде туристичний бум до Чорнобиля. Щоб задовольнити попит відвідувачів, ми підготували на початок сезону декілька нових маршрутів, зокрема відкриємо й повітряні подорожі зоною відчуження", - розповів посадовець.

Нагадаємо, у 2019 році встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження ЧАЕС. За даними Державного агентства з управління зоною, протягом восьми місяців зону відчуження відвідали майже 75 тисяч туристів.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.