Туристи побили рекорд відвідуваності ЧАЕС / фото УНІАН

У 2019 встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження ЧАЕС. За даними Державного агентства з управління зоною, протягом восьми місяців зону відчуження відвідали майже 75 тисяч туристів.

Читайте такожУ Чорнобильській зоні відчуження з'єднання бути водні туристичні маршрути

"Цього року вже встановлено новий рекорд відвідуваності зони відчуження - 74 671 турист за вісім місяців. Тільки за серпень 2019 зону відвідали 14 416 осіб. Від початку року цей показник збільшився вп'ятеро: ще в січні-лютому зону відвідували менш ніж 3 тисячі осіб на місяць, а починаючи з березня кількість туристів почала зростати", - йдеться в повідомленні агентства у Facebook.

Відео дня

Зараз у зоні відчуження затверджено 21 маршрут для відвідувачів - 13 наземних, п'ять водних і три повітряні маршрути. Старт повноцінної роботи водних і повітряних маршрутів стане можливим після завершення облаштування контрольно-пропускних пунктів, зазначають в агентстві.

Нагадаємо, на початку 2019 з'явилися перші кадри серіалу "Чорнобиль" від американської компанії HBO. Прем'єра серіалу "Чорнобиль" відбулася 6 травня і спровокувала широкий резонанс серед глядачів і критиків.