Дональд Трамп / REUTERS

Президент Дональд Трамп оголосив, що будь-яке сполучення США з Європою, включаючи морські та авіаперевезення, закривається на 30 днів, щоб стримати поширення коронавірусу.

Заходи набудуть чинності опівночі п'ятниці, повідомляє BBC.

У своєму зверненні до нації, присвяченому спалаху коронавірусу, Трамп сказав, що "жорсткі, але необхідні обмеження" не будуть поширюватися на Велику Британію, де підтверджено 460 випадків зараження коронавірусом.

За його словами, Європейський союз "не зміг зробити ті ж заходи безпеки", що й США.

Читайте такожКарантин в Україні: усі подробиці, які важливо знати кожному (відео)

Як зазначає Голос Америки із посиланням на міністерство внутрішньої безпеки, обмеження на поїздки, оголошені в середу президентом Трампом, забороняють в'їзд в США для більшості іноземців, які побували в країнах Шенгенської угоди в Європі протягом 14 днів до прибуття в США.

У число цих країн входять Австрія, Бельгія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ісландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чеська Республіка, Швейцарія, Швеція та Естонія.

Міністерство внутрішньої безпеки уточнило, що це "не відноситься до осіб, що мають постійну посвідку на проживання, найближчих родичів громадян США (як правило) та інших осіб, зазначених у прокламації".

"Ми можемо знизити ймовірність зараження і таким чином значно ускладнити передачу вірусу. У вірусу не буде жодного шансу в протистоянні з нами. Жодна країна не є більш підготовленою і більш стійкою, ніж США", - сказав Трамп у зверненні.

Президент США не став оголошувати надзвичайний стан, хоча такий варіант розглядався.

Читайте такожУНІАН дізнався, яким коктейлем "важких" медикаментів лікують хворих на коронавірус в Італії

Трамп також закликав Конгрес прийняти заходи з полегшення податкового тягаря, у рамках боротьби з впливом спалаху коронавірусу на економіку США.

Зокрема, Трамп заявив, що він вживає заходів, які дозволять Управлінню у справах малого бізнесу надавати кредити малим підприємствам у постраждалих країнах, і доручає міністерству фінансів відстрочити податкові платежі для деяких фізичних і юридичних осіб.

Трамп також закликав Конгрес негайно надати пільги по податку на заробітну плату.

Білий дім разом з республіканськими лідерами на Капітолійському пагорбі розробляє пакет стимулів, загальний обсяг яких може скласти сотні мільярдів доларів. Демократи в Палаті представників представили власний законопроект.

Як повідомляв УНІАН, Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила пандемію коронавірусу в світі.

Уряд України затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення розповсюдження COVID-19, у тому числі заплановано введення карантину у навчальних закладах строком на три тижні - з 12 березня.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.