Австрія знову очолила рейтинг програм ВНП / Фото Марина Григоренко

21 березня 2020 року компанія Henley & Partners опублікувала щорічні рейтинги програм отримання посвідки на проживання (ВНЖ) і громадянства за інвестиції.

Читайте такожОпубліковано рейтинг найкращих країн світу: Україна на 68-й позиції

Як повідомляє прес-служба компанії, у дослідженні за 2020 рік розглядались інвестиційні програми отримання ВНЖ 23 країн. Цього року в рейтингу з'явилися програми Ірландії, Маврикія і Малайзії.

Відео дня

При цьому, як і рік тому, перші три місця займають Австрія, Португалія та Італія. Всі три країни отримали максимальні оцінки за показником безвізового в'їзду в інші країни і дуже високі бали за якістю життя і репутації країни. За вимогами до інвестицій кращі показники у програм Австрії та Гонконгу. Що стосується загальної вартості участі у програмі, то найвигідніші умови пропонують програми Таїланду, Малайзії, Греції та Латвії.

Для визначення позиції програми в рейтингу ВНП через інвестиції використовувалися 10 показників: репутація, якість життя, оподаткування, безвізовий в'їзд в інші країни, строк розгляду заяви і якість обробки інформації, комплаєнс, вимоги до інвестицій, загальні витрати, терміни отримання громадянства та вимоги для отримання громадянства.

Глобальний рейтинг програм ВНП за інвестиції

Європейські програми також стали кращими в рейтингу отримання громадянства, в якому розглядалися 13 країн. Перше місце знову дісталося програмі Мальти Individual Investor Program. Вона дозволяє отримати європейське громадянство за вкладення від EUR 1 млн. Друге місце розділили програми Кіпру та Австрії. Ці три програми особливо цікаві іноземцям, так як громадянство цих держав дає право жити і працювати в будь-якій країні ЄС. На третьому місці нова програма Чорногорії. У лютому 2020 року перший інвестор отримав громадянство за цією програмою. Високі місця займають карибські країни. Інвесторів приваблює невелика вартість участі в програмах, а також можливість подорожувати без візи в країни Шенгенської зони, Великобританію, Китай та ін

Глобальний рейтинг програм громадянства за інвестиції

Для аналізу програм інвестиційного громадянства використовувалися такі критерії: репутація, якість життя, безвізовий в'їзд, термін розгляду заяви і якість обробки інформації, комплаєнс, вимоги до інвестицій, необхідність проживання в країні, можливість переїзду в інші країни, необхідність відвідування країни, прозорість процедури.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.