Отримати громадянство Чорногорії можна за інвестиції  / REUTERS

11 лютого 2020 року уряд Чорногорії схвалив першу заяву на отримання громадянства за інвестиції. Володарем чорногорського паспорта стане інвестор і його сім’я з Єгипту.

Як повідомляє прес-служба Henley & Partners, процес прийняття рішення зайняв три місяці.

Читайте такожУкраїна запроваджує безвіз зі ще однією екзотичною країною

Відео дня

Зазначається, що наразі урядом схвалено всього декілька проектів нерухомості, куди можуть інвестувати учасники програми. Очікується, що найближчим часом таких проектів стане істотно більше, що збільшить кількість претендентів на громадянство.

Прийом заяв на участь в програмі почався у жовтні 2019 року. До кінця 2021 року громадянство зможуть отримати тільки 2 000 інвесторів (не враховуючи членів сім’ї).

Основною вимогою для учасників програми є інвестиції в розмірі 450 000 євро на схвалені урядом проекти у прибережному регіоні і Подгориці або 250 000 євро на проекти в північному і центральному регіоні. Додатково інвестору необхідно зробити благодійний внесок у спеціально створений державний фонд в розмірі 100 000 євро, а також заплатити державне мито.

Громадяни Чорногорії можуть відвідувати без візи 122 країни світу, включаючи країни Шенгенської зони, Туреччину, Росію, Україну, Ізраїль та ОАЕ. Чорногорія не є членом Євросоюзу, проте активно прагне ним стати. Якщо країна приєднається до ЄС, цінність паспорта істотно зросте.

Аби стати учасником програми потрібно подати заяви через уповноваженого агента, в тому числі через компанію Henley & Partners, яка офіційно акредитована урядом Чорногорії.

Раніше УНІАН розповідав, до яких країн світу українці можуть вільно потрапити в 2020 році. Серед цих країн, зокрема, і Чорногорія.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.