У Луцьку вкрали міні-скульптуру кликуна   Конкурент

Міні-скульптуру кликуна, який читає книгу, викрали невідомі з-під будівлі Східноєвропейського національного університету ім. Л. Українки.

Читайте такожЕкскурсії до підземелля та ілюмінація в історичному центрі: що Луцьк готує туристам цього року

Як повідомляє Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради на своїй сторінці у соцмережі,  це вже не перший випадок крадіжки луцьких міні-скульптур.

Відео дня

"В Луцьку, біля головного корпусу Східноєвропейського національного університету, по-варварськи вирвали скульптуру Луцького кликуна разом з кріпленням. Прикро писати, але це вже не перша крадіжка скульптур. Щоразу хочеться вірити, що всі труднощі, які нам доводиться разом проходити, мають робити кожного кращим і добрішим, але, як бачимо, не всіх", – йдеться в повідомленні.

Попередній випадок крадіжки міні-скульптури стався в Луцьку на початку листопада 2019 року. Тоді вандали викрали скульптуру кликуна Зірка, встановлену напередодні на Театральному майдані міста. Поліції тоді вдалося швидко знайти зловмисника та повернути місту його символ.

Попередній випадок крадіжки міні-скульптури стався в Луцьку на початку листопада 2019 року \ Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради

Відзначимо, що міні-скульптурки встановлюються в рамках розпочатого ще в 2015 році проєкту "Луцький кликун", який популяризує один з головних символів Луцька – середньовічних кликунів. Автор фігур – львівська скульптор Ніка Музичка, повідомляє zruchno.travel.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.