Ілюстрація REUTERS

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба припускає, що за найоптимістичнішим сценарієм відновлення подорожей світом може відбутися до кінця цього літа.

Про це він сказав в ефірі програми "Сніданок з 1+1".

Зокрема, його запитали, коли відбудеться повернення до звичного життя, коли українці зможуть літаками здійснювати подорожі за кордон.

Відео дня

Читайте такожГлава Єврокомісії порадила туристам не поспішати будувати плани на літню відпустку в Європі

"Я не будую планів щодо подорожей... Саме зараз час будувати плани, коли з'явилася можливість подумати, зважити всі фактори. Саме зараз треба будувати плани і стратегії. Але щодо подорожей, я думаю, якщо ми під кінець літа вийдемо на якусь стабілізацію, це було б за оптимістичного сценарію", - сказав Кулеба.

При цьому, він уточнив, що можливо на початку осені життя нормалізується.

За його словами, в Євросоюзі наразі не радять громадянам планувати літні відпустки - не бронювати номери у готелях, не купувати квитки на літаки. "Тому що немає певності, що це спрацює", - сказав глава МЗС.

"Загалом - це наші з вами побажання, коли ми вийдемо з цього, тому що динаміка коронавірусу поки що до кінця не вивчена, і ми не знаємо, коли ситуація остаточно стабілізується", - заявив Кулеба.

Окремо він сказав, що оцінки стосовно того, що життя стабілізується до літа 2021 року ґрунтуються на тому, коли буде винайдена і протестована вакцина проти коронавірусу.

"Зрозуміло, що коронавірус не буде остаточно подоланий до тих пір, поки не буде ефективної вакцини. Це ще буде другий етап для боротьби з усіма тими, хто проти вакцинації, але сподіваюся, що життя і цей смертельний вірус когось навчить, що краще все ж таки вакцинуватися", - сказав Кулеба.

Як повідомляв УНІАН, зміни до бюджету, який передбачає, зокрема, скасування всіх витрат на підтримку розвитку туризму в Україні, підтримала в цілому Верховна Рада на позачерговому засіданні.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.