"Юридична колізія": в аеропорту "Київ" розповіли, коли відновлять скасовані міжнародні рейси

Зараз аеропорт зачинений для пасажирів, усі міжнародні рейси скасовано.

Міжнародний аеропорт "Київ", який раніше повідомив про скасування усіх регулярних міжнародних пасажирських авіарейсів, зробив це у зв’язку з продовженням карантину в столиці. Їх відновлять, якщо комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА вирішить, що в місті сприятлива для цього епідеміологічна ситуація.

Про це повідомила речниця аеропорту Галина Богданенко, передає "Громадське радіо".

Зараз аеропорт зачинений для пасажирів, усіх їх заздалегідь попередили про скасування рейсів, додала представниця летовища.

Читайте такожПодорожі під час пандемії COVID-19: в МЗС розробили для українців інструкції

"Ми маємо постанову Кабміну №392, яка дозволяє виконувати міжнародні рейси з одного боку, але тільки в регіонах зі сприятливою епідеміологічною ситуацією. Рішення про сприятливу ситуацію ухвалює комісія КМДА в нашому регіоні. Вона повинна була встановити цей факт, чи сприятлива в нас ситуація. Ми його так і не дочекалися. По факту аеропорт так і не закривався, ми не отримали заборону, але і рішення цього ще немає", - пояснила Галина Богданенко.

Також Богданенко додала, що за наявною у них інформацією, на засідання 16 червня комісія може виключити аеропорт "Київ" зі списку заборонених для роботи об’єктів, таким чином дозволивши виконувати міжнародні пасажирські авіарейси.

Читайте такожЛише одна країна для туристів: як пройшов перший день відновлення міжнародного авіасполучення в Україні (відео)

"Ось така юридична колізія склалася. Нині ми очікуємо рішення комісії КМДА", — відзначила речниця.

За словами представниці аеропорту,  летовище готове до повноцінного відновлення роботи, адже фактично повністю не припиняло свою роботу.

Аеропорт "Київ" нині виконує, вантажні, поштові та один внутрішній рейс "Київ-Запоріжжя", додала речниця.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вночі аеропорт скасував усі регулярні міжнародні пасажирські рейси до 3:00 17 червня через продовження карантину у столиці.