Одна з найстаріших у світі турфірм Thomas Cook збанкрутувала, це зачепило 600 тисяч туристів (фоторепортаж)

Владі доведеться самостійно повертати 150 тис. туристів, які опинилися за кордоном, що може стати найбільшою операцією по евакуації мирних громадян в історії Великої Британії.

Одна з найбільших туристичних фірм світу Thomas Cook припинила діяльність.

В компанії введено зовнішнє управління, повідомляє РБК з посиланням на The Guardian.

При цьому за межами Великої Британії залишилися близько 150 тис. клієнтів Thomas Cook, рахунки яких не оплачуються. У них є, однак, страховка, яка дозволить у разі необхідності дістатися додому.

Як повідомили Reuters в Управлінні цивільної авіації Великої Британії, повернути додому всіх постраждалих від припинення роботи турфірми людей планується протягом найближчих двох тижнів. У Лондоні вже заявили, що мова може йти про найбільшу операцію з евакуації мирних громадян в історії країни.

Глава Thomas Cook Пітер Фанхаузер, коментуючи ситуацію, заявив, що йому залишається тільки вибачитися.

Читайте такожІсландський лоукостер WOW Air припинив виконання всіх польотів

В останній рік у Thomas Cook, яка володіла готелями, літаками і круїзними лайнерами по всьому світу, виникли фінансові проблеми. Врятувати турагентство могла угода з китайською Fosun, однак домовитися про угоду вартістю £900 млн не вдалося, оскільки в останній момент кредитори зажадали від нових власників збільшити суму на £200 млн. У неділю керівництво Thomas Cook намагалося досягти компромісу, однак після провалу переговорів вважало за краще оголосити про ліквідацію, повідомляє Бі-бі-сі.

Не вийшло у Thomas Cook домогтися допомоги у держави. Про відмову рятувати турфірму заявив міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб.

Можливими причинами фінансового краху Thomas Cook Бі-бі-сі називає зростаючу конкуренцію на туристичному ринку у зв'язку з появою невеликих онлайн-операторів та авіакомпаній-лоукостерів.

Компанія була заснована в 1841 році. Зараз в компанії працює 22 тисячі співробітників, із них 9 - британці. Щорічно фірма обслуговує понад 22 мільйонів клієнтів, 600 тисяч туристів зараз знаходяться на відпочинку, в основному це громадяни Великої Британії, Німеччини та скандинавських країн.

© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS
© REUTERS

Раніше УНІАН повідомляв, що французька авіакомпанія Aigle Azur, яка літала з Парижа до Києва, скасувала всі рейси через важкого фінансового положення і пов'язані з цим операційних труднощів.