Авіакомпанія Aigle Azur скасувала всі рейси / фото facebook/pg/aigleazur.france

Французька авіакомпанія Aigle Azur скасовує всі рейси через скрутне фінансове становище та пов'язані з цим операційні складнощі.

Про це свідчить заява на сайті авіакомпанії.

"Aigle Azur, відчуваючи великі економічні труднощі, на жаль, зобов'язаний скасувати всі рейси з суботи, включаючи 7 вересня. Насправді, фінансове становище компанії і пов'язані з цим експлуатаційні труднощі не дають змоги забезпечити польоти після вечора 6 вересня", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що пасажирам, рейси яких заплановані на вечір 6 вересня необхідно перевірити статус рейсу на сайті перевізника.

А всі рейси починаючи з 7 вересня скасовані. Пасажирам, які мають квитки на рейси авіакомпанії після 6 вересня незалежно від аеропорту вильоту, потрібно придбати новий квиток у іншого перевізника.

У списку вильотів, запланованих до виконання 6 вересня, відсутній рейс Київ-Париж. На сайті аеропорту "Бориспіль" він значиться як скасований.

"Фінансова ситуація в компанії не дає змоги забезпечити швидку компенсацію. Необхідні процедури здійснюватимуться відповідними органами", - додали в Aigle Azur.

Читайте такожІсландський лоукостер WOW Air припинив виконання всіх польотів

В авіакомпанії пропонують пасажирам подати скаргу в юридичні органи за процедурою банкрутства.

У разі оплати авіаквитків кредитною карткою Aigle Azur порекомендували використовувати процедуру опротестування платежу чарджбек.

Якщо перевезення оформлялася через агентство, необхідно звернутися за місцем купівлі авіаквитка для уточнення можливості компенсації.

В Aigle Azur додали, що пасажирам, які прилетіли в пункт призначення рейсом перевізника, але чий зворотний рейс скасований, інші авіакомпанії можуть запропонувати пільгові тарифи на купівлю нового квитка.

Aigle Azur - французька авіакомпанія, що виконує регулярні і чартерні пасажирські перевезення у країнах Європи і Північної Африки. Базується в аеропорту "Орлі". Aigle Azur є другою за величиною авіакомпанією Франції. Вона була заснована у 1946 році й на сьогодні має флот з 11 літаків.

У 2018 році вона перевезла 1,88 мільйона пасажирів і мала оборот у €300 мільйонів. Цього літа французька авіакомпанія потрапила в складне становище і була поставлена під зовнішній фінансовий контроль.

18 квітня компанія відкрила рейси Париж-Київ, які виконували тричі на тиждень між аеропортами "Орлі" та "Бориспіль".

Наразі польоти між Києвом і Парижем виконують три авіакомпанії: Air France і МАУ по два рази на день, а з 11 червня - SkyUp з частотою три рази на тиждень. При цьому, Air France припинить виконання польотів в Україну в сезоні зимової навігації 2019/2020 років.