Дубай / REUTERS

Верховний комітет з управління кризами і стихійними лихами Дубаю вирішив відновити прийом іноземних туристів з 7 липня.

Читайте такожУ Дубаї відновив роботу танцюючий фонтан, а готелі почали відкривати басейни

Нове рішення підтримується протоколами і заходами профілактики, що забезпечують збереження здоров'я і благополуччя пасажирів, що вилітають з аеропортів Дубая і прибувають в них, повідомляє russianemirates.com.

Відео дня

Також громадяни та резиденти ОАЕ можуть почати подорожувати в будь-які країни, починаючи з 23 червня 2020 року, за умови, що іноземні держави готові прийняти їх. Також вони зобов'язані дотримуватися правил безпеки і профілактики коронавірусу, установлених іноземними державами на їхніх територіях.

Міжнародні туристи, які прибувають в Дубай повітряним транспортом, зобов'язані переконатися, що вони відповідають всім вимогам, встановленим для в'їзду в ОАЕ.

Зокрема, вони повинні заповнити "Декларацію про стані здоров'я", зареєструватися в мобільному додатку COVID-19 DXB app і оформити туристичну страховку. Авіакомпанії мають право не допустити на посадку пасажирів з симптомами коронавірусу.

Туристи зобов'язані здати ПЛР-тест максимум за 96 годин до відправлення і пред'явити його негативний результат після прибуття в аеропорт Дубаю. В іншому випадку, вони будуть проходити тестування в аеропорту прибуття.

По прибутті всі пасажири будуть проходити процедуру вимірювання температури тіла. Якщо вона виявиться підвищеною,мандрівника буде чекати повторне тестування на коронавірус. У разі позитивного результату тесту туристи повинні ізолюватися на 14 днів за свій рахунок в обсерваторі, виділеному державою.

У числі обов'язків мандрівника комітет виділив наступні:

Всі пасажири зобов'язані самостійно ознайомитися з протоколами та умовами, визначеними урядом Дубаю, і керівництвом країн призначення, до відправлення в поїздку і зобов'язані забезпечити їх дотримання;

Пасажири зобов'язані повідомити про свій стан здоров'я в декларації, наданій авіакомпанією;

Громадяни ОАЕ зобов'язані повідомити посольства ОАЕ в країнах, які вони відвідують, у разі отримання позитивного результату тесту на COVID-19;

Туристи зобов'язані придбати міжнародну страховку до поїздки;

Всі туристи зобов'язані пред'явити негативні результати ПЛР-тесту, зробленого не раніше ніж за 96 годин до вильоту (якщо вони не можуть пред'явити результати, їх чекає тестування в аеропорту Дубая);

Пасажири з позитивним результатом тесту на COVID-19 зобов'язані провести 14 днів в самоізоляції вдома або в обсерваторі, визначеному урядом, і повністю оплатити витрати свого перебування;

Мандрівники зобов'язані дотримуватися безпечної дистанції з іншими пасажирами і носити маски весь час;

Пасажири зобов'язані дотримуватися заходів профілактики і стежити за своїм станом здоров'я і можливим проявом симптомів COVID-19.

Комітет підкреслив, що в Дубаї зберігається весь комплекс правил профілактики коронавірусу. Їх дотримання важливе для запобігання будь-яким затримкам при реєстрації і посадці на рейс.