Греція готова до прийому туристів \ Марина Григоренко

Греція з 15 червня відновлює міжнародне авіасполучення та дозволяє в'їзд іноземним туристам.

Читайте такожФранція 15 червня відкриє кордони для низки країн, України у списку немає

Як повідомляє "Німецька хвиля", про це сьогодні заявив прем'єр-міністр країни Кіріакос Міцотакіс під час відвідування острова Санторині. "Дуже приємно, перебуваючи тут, на Санторині, повідомити: Греція готова вітати туристів цього літа, роблячи їхню безпеку та здоров'я пріоритетом номер один", - сказав він.

Відео дня

Всі туристи, які прибуватимуть в Грецію з країн з високим рівнем інфікування коронавірусом, проходитимуть тестування. Залежно від результатів туристи мають відбути до 14 днів обсервації. Серед тих, хто прибуває з безпечних країн, тестування робитимуть вибірково.

Також грецька влада збільшила число медичного персоналу на популярних серед відпочивальників островах в Егейському та Іонічному морях.

Як повідомив міністр охорони здоров'я країни Васіліс Кікіліас, перед початком нового туристичного сезону на островах взяли на роботу додатково 687 нових лікарів та медсестер. Відділення інтенсивної терапії облаштовані 450 ліжками.

Минулого року Грецію відвідали 33 млн туристів, дохід від туризму становив 19 млрд євро.

Грецію відносно мало зачепило поширення коронавірусної інфекції. За даними ресурсу Worldometer, станом на 13 червня в Греції загалом було інфіковано коронавірусом 3 108 осіб, одужали від хвороби 1 374, померли 83 людини. Ще у середині травня в країні відкрилися сотні пляжів.

Як повідомляв УНІАН, 5 червня глава МЗС Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Греції Нікосом Дендіасом. Під час розмови міністри висловили готовність відновити сполучення між Україною і Грецією з 1 липня за умови стабільної епідситуації у країнах.