Греція відкриє сезон для туристів / фото Марина Григоренко

У Греції вирішили офіційно розпочати туристичний сезон з 1 липня - країна вже підготувала детальний план "обережного перезавантаження туристичного сектора".

Про це повідомила "Європейська правда" з посиланням на грецькі ЗМІ.

План, який склали грецькі Міністерство туризму і Національна організація охорони здоров'я, передбачає суворі правила для ресторанів, пляжів, готелів і інших місць розміщення туристів, а також поромів та інших видів транспорту.

Відео дня
  • Носіння маски для обличчя буде обов'язковим на всіх видах транспорту як мінімум до 15 червня, коли цю вимогу планують переглянути. Також маски повинен носити персонал у готелях і в інших туристичних підприємствах.
  • Персонал в готелях повинен пройти інструктаж щодо забезпечення належної дистанції і вміти безпечно реагувати у разі підозри на інфекцію. Лікар на місці повинен проводити тести на COVID-19.
  • Працівники готелів повинні проживати в окремих кімнатах, їм щодня вимірювати температуру.
  • Місця загального користування будуть регулярно дезінфікувати. В їдальнях і навколо басейнів слід підтримувати безпечну дистанцію.

Читайте такожТуреччина почне поступово приймати іноземних туристів з червня

В уряді країни не виключають, що приймати туристів будуть у разі негативного результату пройденого тесту на коронавірус. Після прибуття їм можуть міряти температуру. У разі появи симптомів хвороби під час відпочинку людей будуть переміщати в карантинні закладу.

У Греції при цьому розраховують на єдину позицію Європи у питанні туризму. У разі її відсутності країна буде керуватися планом двостороннього співробітництва з різними країнами.

Як повідомляв УНІАН, раніше про детальні плани відновлення туризму розповіла влади Болгарії.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.

Читайте також: