Нові обмеження діятимуть поки до 6 вересня / ua.depositphotos.com

Влада Греції з 30 серпня посилила карантинні обмеження, пов'язані з поширенням коронавірусу.

Нові обмеження, що торкнулися також туристів, діятимуть поки до 6 вересня, пише Protothema.

Згідно з оновленими правилами, вхід у музеї, на виставки та відвідування місць археологічних розкопок можливо тільки за наявності сертифіката про вакцинацію, довідки про перенесений COVID-19 або негативний ПЛР-тест, якому не більше 72 годин.

Відео дня

Проводити екскурсії можна тільки в групах до 20 осіб в приміщенні та до 40 - на відкритому повітрі.

Також обмеження торкнулися переміщень між материком і островами. Тепер це можуть робити тільки ті, хто надасть документ про вакцинацію, одужання після коронавірусу або негативний ПЛР-тест.

Кіно, театри, клуби, ресторани й розважальні центри в закритих приміщеннях зможуть відвідувати тільки ті, хто перехворів або вакцинувався, але ресторани на території готелів відкриті також і для невакцинованих гостей.

Також, у закритих приміщеннях і місцях скупчення людей на вулицях потрібно буде обов'язково носити маски. За порушення цього правила загрожує штраф до 300 євро.

Читайте такожВідвідувача піцерії в Італії оштрафували на 400 євро: їв без COVID-паспорта

Карантин в Греції

  • Раніше повідомлялося, що в Греції вводять додаткові обмеження для невакцинованих людей. Нові обмеження діятимуть з 13 вересня по 31 березня.
  • Зокрема, щоб продовжувати працювати, нещеплені люди будуть змушені щотижня здавати тест на COVID-19 у приватних структурах. А від працівників сфер науки, туризму, громадського харчування та розваг, а також школярів і студентів вимагатимуть два тести на тиждень.
  • Крім того, в розважальні заклади, ресторани, бари й кафе пускатимуть тільки вакцинованих або недавно одужавших відвідувачів.