Лісові пожежі у Туреччині: чи постраждали українці та куди звертатися туристам

Від громадян України поки що не надходить масових звернень чи повідомлень про загрозу їхньому життю чи здоров’ю.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив дипломатам тримати на особливому контролі ситуацію з пожежами у Туреччині, де відпочивають українці.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі МЗС України.

Зокрема, Кулеба доручив посольству України в Туреччині та консульству в Анталії тримати на особливому контролі потреби українських громадян у Туреччині в зв’язку з лісовими пожежами у цій країні.

"Інформації про наявність загиблих чи постраждалих громадян України наразі немає. Консульство України в Анталії перебуває на зв'язку з туроператорами регіону, які зараз не фіксують масових звернень від громадян України чи повідомлень про загрозу їхньому життю чи здоров’ю", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожУ Харкові туристи не змогли вилетіти до Туреччини - їм не вистачило місць на літаку (відео)За даними МЗС України, станом на 18:00 29 липня турецька влада взяла під контроль пожежі поруч з готелями у провінції Анталія. Осередки загоряння знаходяться приблизно за 70 км від міста Анталія, за 20 км від зони готелів у районі Манавгат та в районі Аксекі за 50 км від узбережжя.

Водночас, протягом 29 липня виникли нові пожежі неподалік від Мармаріса (район Армуталан) та Бодрума (район Гюверджінлік, провінція Мугла).

При цьому, у Бодрумі в безпосередній близькості до готелів пожежу взято під контроль.

У разі виникнення загрози життю та здоров’ю МЗС України просить українських громадян негайно звертатися:

  • на гарячу лінію консульства України в Анталії +90 554 169 96 60;
  • за телефонами посольства України в Туреччині +90 539 550 98 98 та +90 312 442 15 93.

Як повідомляє турецьке видання Daily Sabah, у трьох провінціях півдня Туреччини вздовж Середземноморського узбережжя другий день поспіль вирують лісові пожежі, які розпочалися у середу, 28 липня. Послідовний характер виникнення пожеж у різних місцях викликає стурбованість, що причиною цих пожеж можуть бути підпали.

Найнебезпечніша пожежа виникла у районі міста Манавгат (провінція Анталія) у чотирьох різних місцях. Вогонь не досяг центру міста, але від нього постраждали сусідні села. З 18 сіл і сусідніх районів було евакуйовано людей. Місцева влада повідомила, що 62 осіб було госпіталізовано з опіками і через отруєння димом.

Сьогодні стало відомо, що троє осіб загинули у вогні, 122 - постраждали від нього, а 52 особи залишаються у шпиталі.

Як повідомляв УНІАН, евакуація українських туристів з Туреччини наразі не планується.