Пасажири SkyUp не змогли полетіти, хоча у них були квитки / facebook.com/skyup.aero

В Харківському аеропорту частина пасажирів не змогла потрапити на свій рейс до Туреччини, тому що їм не вистачило місць у літаку.

Про це в Instagram розповіла одна з постраждалих туристок. Її відео розійшлося в соцмережах. Зазначається, що перевізник, авіакомпанія SkyUp, продала на рейс 210 квитків, хоча на борту літака було лише 189 місць.

За словами дівчини, домогтися від авіаперевізника зворотного зв'язку було складно.

Відео дня

Читайте такожВ Одесі через негоду не змогли приземлитися літаки

"Літак вже полетів. Авіакомпанія SkyUp. Ми гойдаємося вже хвилин 40 точно. Директор до нас не виходить, зворотний зв'язок жодний не дає, каже: "Роз'їжджайтеся по домівках. Квитків продано більше, ніж є місць на борту. Ми якось будемо вирішувати це питання, але ви не полетите", - розповіла вона.

Застряглих в аеропорту людей попросили заповнити заяви на ім'я представника SkyUp. Їм пообіцяли виліт наступним рейсом, спочатку о 8 ранку, а потім об 11. При цьому рейс на 11, за словами пасажирки, вже заповнений.

Зазначимо, практика продажу зайвих квитків в авіаперевезеннях давно відома під назвою овербукінг. Перевізники продають квитки з розрахунком на те, що близько 10% пасажирів можуть не з'явитися на рейс.

Втім, як заявили у SkyUp, в даній ситуації овербукінгу не було. 

"Відбулася розміна борту на борт з меншою ємністю крісел. Відповідно всім пасажирам запропонували альтернативний варіант перельоту в т.ч виліт з пересадкою в Стамбулі", - йдеться в коментарі, надісланому УНІАН представником компанії. 

Вас також можуть зацікавити новини