У 2019 році Велику мечеть шейха Заєда відвідали 6,6 млн осіб \ andriasmara.com

Велика мечеть шейха Заєда в столиці Об'єднаних Арабських Еміратів знову відкрилася для відвідувачів після майже семимісячної перерви через пандемію COVID-19.

Читайте такожУ столиці ОАЕ відновлює роботу мангровий паркНа території і в приміщенні мечеті будуть дотримуватися правил профілактики коронавірусу, встановлених місцевою владою, таких як носіння масок і соціальне дистанціювання. На вході всі відвідувачі будуть проходити процедуру вимірювання температури.

Відзначається, що групові тури залишаться під забороною, так само як і прокат аудіогідів, одягу і будь-якого обладнання. Всі приміщення будуть проходити регулярну дезінфекцію. Для запобігання скупченню людей відвідування мечеті потрібно бронювати заздалегідь на офіційному сайті. Дистанційні тури англійською та арабською мовою будуть доступні в мережі Instagram, передає russianemirates.com.

Відео дня

Велика мечеть шейха Заєда в ОАЕ

Велика мечеть шейха Заєда – (Sheikh Zayed Grand Mosque) - одна з найбільших у світі мечетей, і є шедевром архітектурного мистецтва. Будівля здатна вмістити одночасно до 41 тис. людей, що моляться.

Мечеть прикрашена 82 куполами, тисячею колон, люстрами, позолоченими сусальним золотом, і найбільшим у світі килимом ручної роботи. Головний молитовний зал освітлюється однією з найграндіозніших люстр світу (10 м в діаметрі, 15 м у висоту, маса 12 тонн).

На території мечеті похований шейх Заєд, перший президент ОАЕ і батько нації. Його поховання було першою релігійною службою, проведеною в цій мечеті. Навколишні басейни додатково підкреслюють красу мечеті.

У 2019 році Велику мечеть шейха Заєда відвідали 6,6 млн осіб.