Словенія дозволила в’їзд туристам з України

Для відпочинку у цій країні українці мають надати негативний тест на коронавірус, або паспорт про повний курс вакцинації.

Словенія відкрила кордони для в'їзду українських громадян.

Відповідна інфомрація розміщена на сайті "Поради подорожуючим від консульської служби".

Зокрема, режим тимчасового в'їзду у Словенію для українців "дозволений за умови надання негативного тесту на COVID-19 методом ПЛР (за 72 години до перетину кордону) або негативного експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 48 годин до перетину кордону), або сертифікату про щеплення проти COVID-19".

Читайте такожСім країн Євросоюзу дозволили в'їзд мандрівникам, щепленим вакциною CoviShield - ЗМІ

Наразі у цій країні маски обов’язкові в приміщеннях та громадському транспорті, використання маски також є обов’язковим на вулиці, якщо відстань між громадянами становить менше 1,5 метра, дозволено зібрання людей 1 особа на 10 кв м, дозволено заповнювати 75% місць під час організації культурних та спортивних заходів, як у приміщенні, так і на відкритому повітрі.

Словенія визнає як затверджені в Євросоюзі вакцини Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson and Johnson, так і не затверджені китайські вакцини Covishield, CoronaVac, Sinopharm, а також російський "Спутник V", передає  "Європейська правда".

Відкриття кордонів для українських туристів

14 липня посли ЄС затвердили рішення включити Україну в перелік третіх країн, з яких дозволений в’їзд.

Естонія, Австрія та Нідерланди дозволили в'їзд вакцинованим українцям з туристичною метою, а перед цим аналогічне рішення ухвалила Німеччина.