Ілюстрація REUTERS

У Посольстві Сполучених Штатів Америки в Україні розповіли про умови в'їзду для громадян, які прямують з України.

Про це повідомляється на сторінці відомства у Facebook.

"Якщо у вас є дійсна віза в США, і впродовж останніх 14 днів, що передують вашій поїздці до США, ви перебуваєте в Україні або в іншій країні, на яку не поширюються описані нижче обмеження, пов'язані з COVID-19, ви можете вирушати до США. Якщо ви прямуєте до США транзитним рейсом, вам потрібно ретельно зважати на обмеження, пов'язані з COVID-19, та планувати вашу поїздку відповідно", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожКриклій розповів, у які країни зможуть відправитися українці влітку

У посольстві повідомили, що під час подорожі до США транзит через певні країни, куди відносяться країни Шенгенської зони, Великобританія, Ірландія, Китай, Іран чи Бразилія, наразі заборонений для більшості іноземців з візами.

Водночас, наголошується, що дія цих правил не поширюється на громадян США чи законних постійних жителів США (власників "зеленої картки"), які бажають поїхати додому з України.

Як повідомляв УНІАН, Туреччина готова приймати українських туристів, починаючи від 1 липня цього року, без проходження самоізоляції та тестування з дотриманням норм безпеки авіаперевізниками.