Ілюстрація / REUTERS

Представники всесвітньої галузі туризму та гостинності очікують, що через коронавірус та запроваджені карантинні обмеження спад у галузі за підсумками 2020 року становитиме 80% порівняно з 2019 роком.

Про це повідомили в прес-службі Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) із посиланням на представників галузі туризму.

Читайте такожУ Литві назвали можливу дату відновлення сполучення з Україною

Відео дня

"Представники всесвітньої галузі туризму та гостинності очікують, що понад мільярд туристів цього року скасують заплановані подорожі, в результаті чого очікуваний спад у галузі становитиме 80% порівняно з 2019 роком", - сказано в повідомленні.

Своєю чергою, за даними громадської спілки "Національна туристична організація України", викликана пандемією коронавірусу глобальна криза радикально змінила туристичну галузь у всьому світі: в опублікованих нинішніх сценаріях прогнозується зниження кількості міжнародних туристичних подорожей у 2020 році до 78% із 58%, що залежить від швидкості поширення вірусу, тривалості діючих обмежень на пересування та закриття кордонів.

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, найбільше в Україні, як і в усьому світі, від коронавірусу та карантинних обмежувальних заходів постраждали туристична галузь, ресторанно-готельний бізнес та транспорт.

У зв'язку з цим Кабінет міністрів активно обговорює механізми прямого стимулювання розвитку внутрішнього туризму в Україні.

За даними адміністрації Держприкордонслужби, в 2019 році за кордон виїхало 28,9 млн українців, що на 3,8% більше, ніж у 2018 році, а в'їхало до країни 13,6 млн туристів.

Довідка УНІАН. ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку своєї діяльності в нашій країні в 1993 році банк сукупно виділив близько 15 млрд євро на користь понад 460 проектів.