Українським готелям порадили потурбуватися про повну вакцинацію від коронавірусу для свого персоналу

Готелям, які вакцинують увесь персонал, обіцяють видати спеціальний "Знак безпеки".

Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ) рекомендувало готелям вжити заходів щодо вакцинації персоналу у найближчі терміни у зв'язку зі зростанням в Україні кількості випадків захворюваності на COVІD.

Про це повідомляє ДАРТ у своєму Telegram-каналі

Зазначається, що для організації вакцинації уповноваженою особою готелю має бути надано інформацію згідно з Додатком 1 за посиланням, а саме: 

  • назва суб’єкту господарювання
  • адреса місцезнаходження
  • кількість персоналу на вакцинацію
  • контактний телефон уповноваженої особи

Читайте такожПотрапити до України тепер складніше: відсьогодні змінилися правила в'їзду

Інформацію слід надсилати на електронну адресу контактної особи від ДАРТ: hirzekorn@tourism.gov.ua.

Згідно з повідомленням, у разі вакцинації всього персоналу готелю, закладу розміщення буде надано підтвердження (у вигляді наліпки "Знак безпеки") з внесенням до списку готелів ДАРТ, персонал яких повністю вакцинований. Список буде опубліковано на офіційному сайті ДАРТ.

Можливо, це надасть готелям певні привілеї у разі запровадження локдауну. 

Зазначимо, на тлі поширення штаму коронавірусу Дельта у світі, різні країни поступово запроваджують обмеження щодо роботи закладів харчування та розміщення, в тому числі вимагаючи повну вакцинацію як персоналу, так і гостей.

Як раніше повідомляв УНІАН, в Україні планують запустити схему QR-кодів для вакцинованих від коронавірусу та тих, хто перехворів чи має негативний результат ПЦР-тесту, що мають стати свого роду COVID-"перепустками" до публічних закладів, аналогічно з системою, яка вже працює в багатьох країнах Європи. Наприклад, в Австрії без таких сертифікатів неможливо харчуватися в ресторанах та кафе.