У низці європейських країн останнім часом також запроваджують суворіший карантин / фото REUTERS

В Австрії нещепленим від COVID-19 громадянам з 8 листопада 2021 року заборонено відвідувати кафе, ресторани, перукарні, готелі та брати участь у зібраннях за участі понад 25 осіб.

Влада Австрії з сьогоднішнього дня запровадила більш жорсткі карантинні обмеження через сплеск захворюваності, повідомляє Deutsche Welle.

Спочатку діятиме чотиритижневий перехідний період, упродовж якого до згаданих закладів зможуть потрапити вакциновані однією дозою з негативним ПЛР-тестом. Після цього вхід дозволятимуть лише повністю імунізованим та тим людям, які нещодавно одужали після COVID-19.

Відео дня

Близько 64% жителів Австрії повністю щеплені від COVID-19, що відповідає середнім показникам Європейського Союзу, але водночас це один із найнижчих показників у Західній Європі, зазначає агенція Reuters.

Читайте такожЄС виключить Україну з країн "зеленого списку" для подорожей в умовах пандемії – журналістБагато австрійців скептично ставляться до вакцинації, як і ультраправа Австрійська партія свободи - третя за величиною політична сила в парламенті.

Добова кількість нових випадків інфікування в Австрії 5 листопада досягла 9 тис. 388, майже наблизившись до рекорду у 9 тис. 586, встановленого рік тому. В уряді заявили, що очікують на новий пік найближчими днями.

Разом з тим, незважаючи на четверту хвилю COVID-19, австрійські політики налаштовані врятувати майбутній зимовий курортний сезон в країні. Однак поки гірськолижні курорти також підпадають під карантинні обмеження.

У низці європейських країн останнім часом також запроваджують суворіші карантинні обмеження через поширення коронавірусу.

Правила в'їзду в Австрію для українців

На даний момент без реєстрації і без карантину в Австрію потрапити можуть тільки вакциновані українці. При цьому з моменту завершення повного курсу вакцинації до в'їзду в Австрія має пройти не менше 14 днів і не більше 270 днів до в'їзду.

Австрія визнає всі вакцини, які використовуються в Україні: BioNtech/Pfizer, AstraZeneca/Covishield, Johnson&Johnson, Moderna і Sinovac/CoronaVac. Сертифікати вакцинації в додатку "Дія", паперові сертифікати з порталу "Дія" з QR-кодом і паперові свідоцтва від сімейного лікаря (жовтий сертифікат) визнаються австрійською стороною, однак, вони повинні бути оформлені виключно англійською або німецькою мовою із зазначенням кількості зроблених доз і типу вакцини.

Крім того, без додаткових умов в Австрію можуть потрапити українці, у яких є підтвердження про одужання після захворювання COVID-19 (медична або офіційна довідка про те, що інфекція була подолана за останні 180 днів, або медична або офіційна довідка від лікаря із зазначенням наявності нейтралізуючих антитіл, не старше 90 днів), оформлена англійською або німецькою мовами.

А ось всім іншим мандрівникам доведеться пройти реєстрацію Pre-Travel-Clearance-PTC протягом 72 годин до в'їзду, надати негативний результат ПЛР-тесту або тесту на антиген, а по прибуттю в Австрію відправитися на 10-денний карантин, який може бути припинений при пред'явленні негативного результату тесту, але не раніше ніж на 5 день після в'їзду.

Підлітки у віці від 12 до 18 років, які в'їжджають разом з вакцинованими дорослими, потребують тесту, але не підлягають карантину. До неповнолітніх, які подорожують самостійно, застосовуються звичайні правила в'їзду.

Вас також можуть зацікавити новини