Київ приготував на свята багато сюрпризів / фото УНІАН (Денис Прядко)

Казкові герої та різдвяне диво: чим дивують святкові містечка Києва цього року

09:07, 25.12.2021
8 хв. Туризм

Якщо минулого року новорічно-різдвяний період в Україні пройшов під знаком жорсткого локдауну, то цього разу на нас чекає трішки більше свята. Зрозуміло, без обмежень не обійдеться, але і безвилазно сидіти вдома не доведеться. УНІАН.Туризм розбирався, чим цього року дивуватимуть жителів і гостей столиці різдвяні ярмарки Києва.

Традиційно цього року в Києві буде облаштовано відразу кілька різдвяних містечок, кожне з яких просто необхідно відвідати у вечірній час, щоб насолодитися їхнім оформленням по повній.

При цьому основні локації збережуться практично всі ті ж, що і в попередні роки – Софійська і Контрактова площі, Арка Дружби Народів, парк Шевченка. Облаштовані вони так, щоб за бажання їх можна було б об'єднати в єдиний новорічний туристичний маршрут.

Також святкові локації будуть облаштовані на площі перед Офісом президента, на ВДНГ і біля фабрики "Рошен". А ось "Містечко зимових розваг" біля "Палацу Україна", яке так полюбилося киянам і гостям столиці роком раніше, судячи з усього, цього сезону не повернеться.

Відео дня

Новий рік на Софії

Вже не перший рік головну ялинку країни облаштовують на Софійській площі в Києві. Цього року її офіційно запалили 18 грудня, таким чином порушивши багаторічну традицію робити це в День святого Миколая.

Варто відзначити, що цього року оформлення святкової локації на Софійській привело в захват жителів і гостей столиці. Різдвяну ялинку, висотою в 31 метр, прикрасили 20 тисячами іграшок червоно-золотих кольорів і яскравою 10-кілометровою гірляндою у вигляді великого купола. Виглядає це дійсно дуже красиво, а тому не полінуйтеся піднятися на дзвіницю Софійського собору, щоб поглянути на локацію з висоти.

Головна ялинка країни на Софійській / фото УНІАН (Денис Прядко)

Крім того, як стверджують оформлювачі локації, біля ялинки облаштували найбільший в Європі вертеп. Загалом цьогорічна тема головної святкової локації країни буде присвячена "Різдвяній чудоночі", коли народився Ісус Христос, а тому навколо ялинки можна буде побачити постаті Ісуса, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, ангелів та колядників.

Також традиційно на відвідувачів чекатимуть фотозони, дитячі іграшки, майстер-класи, музей новорічних прикрас, фуд-корти та теплі зони для відпочинку. Навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому працюватиме ковзанка у вигляді тунелю, а на площі відвідувачів зустрічатимуть святкові комети, що символізують різдвяні зірки.

На Софійській працює великий фуд-корт / фото УНІАН (Денис Прядко)

На Володимирському проїзді, який тягнеться від Софійської до Михайлівської площі, при цьому відкрився традиційний ярмарок, прикрашений ілюмінацією, і зона фудкорту, де їжу готуватимуть в стилі "стріт-фуд": бутерброди і снеки, які зручно взяти і відійти, зберігаючи соціальну дистанцію.

Якою буде програма святкування в новорічну ніч на Софійській площі, поки не повідомляється. Однак попередньо відомо, що працювати різдвяне містечко на Софії буде до 16 січня.

Різдво на Подолі

Ще одна масштабна офіційна святкова локація столиці розташована на Подолі – на Контрактовій площі та на вулиці Петра Сагайдачного, яка оформлена в "європейському" стилі й триватиме до 23 січня.

У цій зоні, на загальній площі 10 тисяч квадратних метрів, облаштували льодовий каток, велику снігову гірку з оглядовим майданчиком, атракціони, резиденцію Святого Миколая і фуд-зону з будиночками в стилі традиційних європейських ярмарків. Ялинку і ярмарок прикрашають 20 тисяч ліхтарів.

Зокрема, відвідувачів ярмарку порадує прогулянкова ковзанка посеред скверу біля колеса огляду, довжиною понад 200 метрів і шириною 6 метрів, з альтанкою для відпочинку, кафе, лаунж-зоною і музичною сценою – головною родзинкою цієї зими на Подолі. Кожен бажаючий зможе придбати квиток онлайн або на місці.

Святкова локація біля Арки Дружби

Вже другий рік поспіль на панорамному майданчику біля Арки Дружби народів працює цікава святкова новорічна локація, куди можна буде потрапити по пішохідно-велосипедному мосту від Володимирської гірки.

Пішохідно-велосипедний міст минулого року / фото УНІАН (Олександр Синиця)

Тут киян і гостей міста чекатиме новорічна ялинка, а також затишна лаунж-зона зі столиками з підігрівом і зігріваючими напоями, і все це в оформленні безлічі вогників та інсталяцій. Локація працюватиме до 19 січня.

Святкова локація в парку Шевченка

З 17 грудня у парку Шевченка працює ще одна святкова локація з новорічною ялинкою, резиденцією святого Миколая, сценою для виступів дитячих колективів, фотозонами та фудкортом, яку цього року зробили масштабнішою, ніж раніше. Міська влада анонсувала, що саме тут буде найбільш "казковий" ярмарок – найгостинніший для батьків з дітьми, де можна з користю і задоволенням провести цілий день.

Серед новинок сезону в парку Шевченка – Алея Добра і Алея кохання, а також територія Миколайчиків. Тут же працюватимуть аніматори.

Ялинка біля офісу Президента

Другий рік поспіль у Києві працює новорічно-різдвяне містечко біля Офісу президента, де знову встановили ялинку, фігурки янголів з гірлянд, будиночки для продажу частувань і сувенірів, а також карусель і каток, якими, принаймні, минулого року можна було скористатися безкоштовно.

Новорічне містечко Roshen Winter Village

Вже не перший рік великою популярністю серед киян користується святкове містечко Roshen Winter Village біля знаменитої кондитерської фабрики. Традиційно головною родзинкою містечка є велика льодова ковзанка навколо ялинки, і нерідко потрапити на нього можна тільки відстоявши величезну чергу.

Також локація традиційно прикрашена безліччю вогників, інсталяцій та фотозон. Тут же працюють фуд-корти. Сама будівля фабрики також щорічно дуже красиво оформляють – особливо красиво тут у вечірній час.

"Зимова країна" на ВДНГ

Ще одна популярна святкова локація столиці – "Зимова країна" на ВДНГ. Крім того, що ця локація досить велика за площею і має одну з найбільш насичених програм, є у неї ще одна перевага – вона найтриваліша. Наприклад, цього року "Зимова країна" працює з 11 грудня до 6 березня.

Цього року основною тематикою "Зимової країни" стане "Казкове містечко", де господарюватимуть його населятимуть феї-метелики, чарівні ельфи, гноми, веселі сніговики, північні олені, забавні пухнастики, динозаври і, звісно ж, Санта.

Створювати казковий настрій у гостей допомагатимуть 20 розважальних локацій. Головною прикрасою центральної площі, як завжди, стане 15-метрова святкова ялинка, оформлена у фантазійній стилістиці – замість іграшок на зеленій красуні ВДНГ будуть яскраві віконця в диво-світи, а поруч облаштують фотозони з сюжетами казкового міста.

Ялинка на ВДНГ / фото УНІАН (Денис Прядко)

Ще одна фішка ВДНГ – ковзанка на центральній площі, яка цього року була розширений до 2500 квадратних метрів, що зробило його одним з найбільших в Європі. Кататися тут, з дотриманням всіх карантинних норм, одночасно зможуть до 500 відвідувачів. Поруч облаштують зручні трибуни та оновлені вуличні роздягальні. Поруч з ковзанкою розташують кілька гірок: 60 метрів для дорослих і 30 метрів для дітей.

"Зимова країна" на ВДНГ / фото УНІАН (Денис Прядко)

Серед новинок сезону – оранжерея, що нещодавно відкрилася для відвідувачів, яку перетворять на магічний скляний будинок – з новорічними декораціями і чарівними героями. Тут можна буде завітати до казки і зробити чимало фото на пам'ять, а також випити щось в барі.

Частування на ВДНГ / фото УНІАН (Денис Прядко)

У павільйоні №9 працюватиме Музей Нового року, де можна буде дізнатися цікаві факти з історії ялинки та самого свята, а також побачити унікальну експозицію новорічних сімейних реліквій. Павільйон №4 перетвориться на фантастичний парк казкових героїв, де розташується Флуфіландія – країна доброзичливих пухнастиків, які оживуть за допомогою аніматроніки.

Музей Нового року на ВДНГ / фото УНІАН (Денис Прядко)

Не обійдеться тут і без найрізноманітніших фуд-кортів. А щоб подорожувати територією казкового міста було якомога зручніше, на ВДНГ щодня курсуватиме новорічний експрес.

***

Зрозуміло, це далеко не всі святкові локації Києва. Тільки за даними КМДА в столиці буде 14 новорічних локацій, в тому числі районних. Крім того, свої невеликі різдвяні локації обладнають і різні приватні заклади Києва, наприклад, "Арт-завод Платформа" і Osocor Winter Village.

***

Що приготували до новорічно-різдвяних свят Львів, Одеса та Закарпаття, читайте у нашому окремому матеріалі.

***

З наступаючими святами і бережіть себе!

Марина Григоренко

завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся