СММ ОБСЄ зафіксувала на Донбасі понад 200 вибухів / Фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляють, що за вихідні зафіксували близько 208 вибухів у Донецькій та Луганській областях.

Про це повідомляє місія у своєму звіті за вихідні.

Читайте такожУ Мінську оголосили про повне та безстрокове перемир'я на Донбасі з 5 березня

Відео дня

«У Донецькій області у період з вечора 2 березня до вечора 3 березня Спеціальна моніторингова місія задокументувала більше порушень режиму припинення вогню, включаючи більше вибухів (близько 90), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (близько 50 вибухів). У наступну добу було зареєстровано менше порушень, включаючи близько 70 вибухів», - йдеться у звіті.

Зокрема, на Донеччині порушення перемир'я були зафіксовані в районі Донецької фільтрувальної станції, Широкиного, Горлівки, Світлодарська, Ясинуватої та в центрі Донецька.

«У Луганській області у період з вечора 2 березня до вечора 3 березня Спеціальна моніторингова місія задокументувала менше порушень режиму припинення вогню, включаючи менше вибухів (12 вибухів), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (34 вибухи)», - наголосили в місії

Зазначається, що упродовж наступної доби ситуація дещо зазнала змін – було зафіксовано більше порушень режиму припинення вогню, включаючи 34 вибухи.

На Луганщині спостерігач ОБСЄ зареєстрували порушення в районі Первомайська та Катеринівки.