фото УНІАН

 Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що під час анексії Криму у 2014 році президент Російської Федерації Володимир Путін провокував українські силові структури, щоб розпочати повномасштабний наступ.

Як повідомляє Департамент комунікації МВС України, про це міністр внутрішніх справ заявив у документальному фільмі «Україна. 100 днів над прірвою».

Читайте також"Усі там наші": Путін заявив, що війна на Донбасі справляє на нього "дуже сильне враження"

Відео дня

Глава МВС заявив, що під час анексії Криму Росією кожного дня надходили повідомлення про повномасштабний наступ Росії.

«Кожну ніч нам розповідали, що вертолітна група вилетіла з Білорусі, або Росії і вже прямує до наших кордонів. І декілька разів наші хлопці фіксували приліт цих груп до кордонів. А в останній момент вони розверталися і летіли назад», – сказав Аваков.

За його словами, тоді складалося таке враження, що президент Російської Федерації Володимир Путін спеціально провокує українських силовиків.

«Вибір Криму – це був вибір між повномасштабною інтервенцією і ні. Тобто у нас було повне відчуття, що Путін нас в тому числі провокував. Якби залишками армії, 5 тисячами мобілізованих людей, полком якогось «Ягуара» кинулися б тоді на перевал, нас би військова машина знесла б», – заявив Аваков.

Він наголосив, що тоді в України були відсутні ресурси для захисту своєї території.

«Якщо умовно взяти фантасмагоричний сценарій: що вертолітний десант висадився б на дах Кабміну або Верховної Ради, – а як захиститися? І тоді, наприклад, в аеропортах, у Жулянах, у Борисполі, ми кілька разів перекривали злітну смугу, просто ставили БТРи в ряд... Тобто були такі трохи істеричні варіанти, тому що не було інших варіантів реагування», – розповів міністр внутрішніх справ.

Як повідомляв УНІАН, Кремль анонсував поїздку Путіна в окупований Крим. Президент РФ огляне Кримський міст і побуває в Севастополі.