У Донецькій області СММ констатувала зменшення кількості вибухів / Фото УНІАН

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляють, що за добу зафіксували близько 140 вибухів у Донецькій області.

Про це йдеться у звіті місії за період з 19:30 14 березня до 19:30 15 березня, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

Читайте такожХуг показав фото, як бойовики обстрілюють безпілотник місії ОБСЄ

Відео дня

"У Донецькій області СММ констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, водночас зафіксувавши більшу кількість вибухів (приблизно 140), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (приблизно 110 вибухів)", - йдеться в звіті.

Зокрема, на Донеччині спостерігачі зафіксували факти ведення вогню у Світлодарську, біля Донецької фільтрувальної станції, Ясинуватої та Софіївки.

"У Луганській області місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, якщо порівнювати з попереднім періодом", - сказано в звіті.

Зокрема, перебуваючи за 1,5 км на північ від населеного пункту Бугаївка (непідконтрольний урядові України, за 37 км на південний захід від Луганська), спостерігачі чули 3 вибухи, які вони оцінили як розриви снарядів, 7 черг і пострілів із гармати БМП-2, а також ще 3 постріли - усі ці випадки на відстані 2–4 км на південний схід. За оцінкою СММ, відбувалося навчання з бойовою стрільбою за межами зони безпеки.