Наразі триває формування сил, призначено командувача об'єднаних сил / фото Міністерство оборони України

В Міноборони пояснили, чому, попри дію закону «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» до нині використовують абревіатуру "АТО"

Про це на брифінгу розповів речник МО полковник Дмитро Гуцуляк.

"Наразі антитерористична операція буде йти поки що паралельно з майбутньою Операцією об'єднаних сил. Рішення про закінчення антитерористичної операції буде відразу ж з підписанням президентом відповідного указу про завершення антитерористичної операції. Поки що такого указу немає. Наразі триває формування сил, призначено командувача об'єднаних сил генерала-лейтенанта Наєва", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожПорошенко заявив про завершення АТО та перехід до операції Об’єднаних сил

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» ще 18 січня.

Поміж іншим в ньому йдеться про те, що внесено зміни до статті 18 Закону України “Про боротьбу з тероризмом”, якими передбачено, що Антитерористичну операцію може бути завершено у зв’язку із введенням воєнного чи надзвичайного стану або із початком здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, передбачених цим законом.