REUTERS

За минулу добу бойовики російсько-окупаційних військ 54 рази обстріляли позиции українських військових, застосувавши при цьому озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Читайте такожМісія ОБСЄ запустить безпілотники у важкодоступні райони Донбасу

Як повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook, на Донецькому напрямку із забороненої 122 мм артилерії бойовики вели вогонь по позиціях ЗСУ в Широкиному, а з 120 та 82 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП - по укріпленнях поблизу Павлополя та Гнутового.

Відео дня

«Також 82 мм міномети ворог застосував поблизу Водяного та Пісків. З гранатометів різних систем обстріляні захисники Авдіївки, Новотроїцького, Опитного, Кам’янки, Широкиного, Талаківки та Пісків. Крім цього, вогонь з великокаліберних кулеметів вівся по наших укріпленнях неподалік Мар’їнки, а з стрілецької зброї - в районі Шахти Бутівка та Новомихайлівки», – йдеться в повідомленні.

На Луганському напрямку з 82 мм мінометів та великокаліберних кулеметів окупанти обстріляли позиції ЗСУ поблизу Катеринівки. Також гранатомети та великокаліберні кулемети бойовики застосували по позиціям українських військових у населеному пункті Щастя.

Унаслідок ворожого вогню українські воїни не постраждали.