Терористи заявляли про пошкоджену техніку / фото сайт бойовиків

У штабі АТО спростували інформацію про нібито обстріл ЗСУ району Луганська, де проводилися заходи з підготовки техніки терористів до параду. 

Це є черговою невдалою спробою бойовиків скомпрометувати сили АТО й приховати від своїх кураторів власну недолугість та справжні причини інциденту, наголосили у Facebook штабу.

Читайте такожЗагострення в зоні АТО: за добу бойовики 52 рази відкривали вогонь, один військовий загинув, ще 5 -травмовані

Відео дня

"За даними розвідки штабу АТО, у зазначеному районі зосередження військової техніки, яке ще кілька днів тому фіксували спостерігачі СММ ОБСЄ, сталося загоряння автомобіля, від якого пожежа перекинулася на решту техніки. Припускається, що один з автомобілів був завантажений боєприпасами, що й здетонували внаслідок пожежі", - зазначається у повідомленні.

Крім того, за інсайдерською інформацією із штабу 2 армійського корпусу російсько-окупаційних військ, ворожа розвідка не фіксувала пересування артилерійських підрозділів сил АТО у зазначений період. Також не фіксували пересування українських підрозділів напередодні інциденту й представники ОБСЄ.

Як повідомляли ЗМІ, 17 квітня вночі в районі аеродрому тимчасово окупованого Луганська, куди бойовики зігнали військову техніку для проведення параду 9 травня, було чути вибухи.