Наразі проводяться відповідні експертизи / фото gp.gov.ua

Генеральна прокуратура України заявляє про вчергове здобуті беззаперечні докази військової присутності Російської Федерації на території Донецької області – виявлені боєприпаси і зброю, виготовлені в РФ.

Читайте такожНа Донбасі виявлено елементи російської зброї (фото)

Про це йдеться у повідомленні на сайті ГПУ.

Відео дня

Зазначається, що Управлінням ГПУ з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, здійснюється досудове розслідування за фактом застосування представниками влади і командуванням збройних сил РФ засобів ведення війни, заборонених міжнародним правом, інших порушень законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, поєднані з умисними вбивствами.

фото gp.gov.ua

"В результаті проведення слідчих (розшукових) дій в зоні проведення антитерористичної операції працівниками управління спільно з військовослужбовцями Збройних сил України виявлено 4 протипіхотні міни МОН-50 (1990 р.в.), 1 ручну протипіхотну оборонну ударно-дистанційну гранату (рос. РГО), 2 ударно-дистанційні запали (рос. УЗД, 1992 та 1993 р.в.) до гранати "РГО", реактивний піхотний вогнемет РПВ "Джміль" (рос. РПО-А "Шмель", 1991 р.в.)", - йдеться в повідомленні.

фото gp.gov.ua

За інформацією Міністерства оборони України, зазначені боєприпаси на забезпеченні ЗСУ не перебувають, наголошують в ГПУ.

У прокуратурі додали, що на даний час проводяться відповідні експертизи, досудове розслідування триває.