Бойовики вимагали провести огляд багажників / фото УНІАН

СММ ОБСЄ на Донбасі заявляє, що її спостерігачів зупинили для перевірки підтримувані РФ бойовики на пропускному пункті біля непідконтрольної урядові України Горлівки. Інцидент стався 28 квітня о 14:00, йдеться в оперативному звіті ОБСЄ.

"28 квітня 2018 року о 14:00 на блокпості, розміщеному на північ від н.п. Горлівка, 6 озброєних членів збройних формувань зупинили патруль СММ, що складався з 5 співробітників на двох броньованих автомобілях, які прямували з підконтрольних до непідконтрольних урядові районів Донецької області", - повідомили в організації.

"Члени збройних формувань вимагали провести огляд багажників автомобілів СММ, і патруль пристав на цю вимогу", - йдеться у звіті.

Відео дня

Читайте такожБойовики порушують режим тиші біля Донецької фільтрувальної станції - українська сторона СЦКК

"Після перевірки багажників вони також вимагали відкрити всі ящики для інструментів з обох автомобілів, щоб "пересвідчитися, що СММ не перевозить зброю", - заявили в ОБСЄ.

Коли спостерігачі пояснили, що, згідно зі своїм мандатом, мають свободу пересування, а схожі вимоги бойовиків це порушують, їм запропонували або виконати вимоги, або повернутися на контрольовану Україною територію.

"Пізніше бойовики заявили, що в разі невиконання їхніх вимог  викличуть "команду спеціального призначення", щоб та відвезла спостерігачів в інше місце для перевірки вмісту обох автомобілів", - йдеться у повідомленні.

"Спостерігачі змогли повернутися на свою базу в окупованому Донецьку лише після того, як показали бойовикам вміст ящиків з інструментами, аптечок і спальників", - підкреслили у Місії.