Ілюстрація REUTERS

Командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв заявив про створення на Донбасі двох оперативно-тактичних угруповань з відповідним комплектом військових частин та підрозділів і резервів для проведення відповідної операції.

Про це він заявив під час доповіді президенту України Петру Порошенку в рамках його наради з керівниками силових відомств.

Читайте такожПорошенко підбив підсумки АТО на Донбасі

Відео дня

Наєв зазначив, що відповідно до затвердженого замислу застосування Об’єднаних сил завершено планування цієї операції. «Прийнято в підпорядкування визначені сили і засоби та створено відповідне угруповання військ для ведення операції у складі двох оперативно-тактичних угруповань з відповідним комплектом військових частин та підрозділів і резервів», - сказав він.

Також, за його словами, створені системи управління угруповань Об’єднаних сил та організовано взаємодію з органами управління інших складових сил безпеки і оборони, військово-цивільними адміністраціями у Донецькій та Луганській областях.

«Угруповання Об’єднаних сил для проведення операції із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях готові», - повідомив Наєв.

У свою чергу, командувач АТО Михайло Забродський повідомив, що штабом проведено відповідну роботу щодо завершення формату АТО. «Військові частини і підрозділи ЗСУ, інших складових сил оборони, які передаються до складу угруповання Об’єднаних сил, здатні виконувати завдання за призначенням», - підкреслив він.