Ілюстрація / REUTERS

За минулу добу, 8 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною й характеризувалася збільшенням застосування противником важкого озброєння, особливо артилерії. Бойові дії найбільш активно тривали на Кримському, Світлодарському, Авдіївському та Маріупольському напрямках.

Читайте такожНа позиції українських бійців на Донбасі почали прилітати невідомі російські боєприпаси (відео)

Як повідомили у прес-центрі операції Об'єднаних сил, внаслідок ворожих обстрілів загинув 1 український військовий, ще четверо отримали поранення.

Відео дня

"Противник 21 раз застосовував заборонене Мінськими домовленостями озброєння. У районах населених пунктів Кримське, Попасна, Троїцьке, Луганське, Зайцеве. Російсько-окупаційні війська застосовували 152 та 122-мм артилерію, міномети. У районах населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка, Шахта Бутівка, Широкіного тривали бої із застосуванням стрілецької зброї. Підрозділи об’єднаних сил надавали адекватну відповідь", - йдеться у повідомленні.

Також бойовики з гармат та мінометів обстріляли будинки мирних мешканців у Лоскутківці та Зайцевому.

Як повідомляв УНІАН, 8 травня чергова колона так званого "гумконвою" вирушила з РФ на окупований Донбас. Це вже 76-та колона "гуманітарної допомоги" від РФ.