Експерти встановили, де і коли вони скоювали військовий злочин / фото УНІАН

"Зелені чоловічки", які захоплювали український Крим, найбільше бояться ідентифікації.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив спікер міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Михайло Макарук.

Читайте такожРосія може повернутися до повномасштабної агресії проти України - РНБО

Відео дня

За його словами, команда спільноти пишається піврічною роботою над дампом листів одного з начальників продовольчої частини Південного військового округу Росії (його передав Український кіберальянс).

"Ми встановили +1098 кадрових російських військових, які окупували Крим... більше тисячі прізвищ, імен, по батькові з військовими рангами, званнями і посадами, з інформацією про те, де і коли вони скоювали злочин без терміну давності. Це ті ж самі ССовці, яких до сих пір виловлюють, хоча вони вже ледве ходять. Це головне наше викриття", - зазначив Макарук.

Він уточнив, що читає лекції деяким українським спецназівцям про те, як з розумом користуватися соцмережами і електронною поштою, щоб не стати жертвами ворога.

"Давайте назвемо речі своїми іменами: у військових академіях до сих пір не викладають таких спеціальностей, як CEO і SMM. І при цьому ми повинні якось вести інформаційну війну. Вчать військових журналістів, які повинні писати стінгазети за радянським лекалом, проте ніхто не розуміє, що найкраща доля цієї макулатури - стати скатертиною для банки тушонки. Після того, як хлопці її з'їдять, то полізуть у телефон гортати стрічку новин у Facebook", - сказав він.

Макарук підкреслив, що державної політики в галузі виховання CEO і SMM-фахівців немає.

"У нас тільки недавно прийняли закон про Сили спеціальних операцій, в якому нарешті відвели місце інформаційно-психологічним операціям. Тільки недавно схвалили доктрину інформаційної безпеки, де написано, хто і за що відповідає", - підсумував він, уточнивши, що в РФ інформаційна робота нікуди не поділася ще з часів КДБ.