REUTERS

Бойовики розпочали «операцію «Візит», проводячи арешти осіб, які викликають підозру в «нелояльності» до окупаційного режиму.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

Читайте такожВ Україні сьогодні вшановують пам'ять жертв «Великого терору»

Відео дня

«За даними розвідки, російське окупаційне командування посилює адміністративно-поліцейський режим на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Зокрема, підрозділами так званого «Міністерства внутрішніх справ ДНР» розпочато проведення комплексних оперативних заходів за умовною назвою «операція «Візит», - зазначив він.

За його словами, під виглядом виявлення і притягнення до відповідальності місцевих мешканців, які ухиляються від виконання розпорядження російської адміністрації про своєчасну постановку на військовий облік, співробітники т.зв. «правоохоронних органів» проводять арешти осіб, які викликають підозру в «нелояльності» до окупаційного режиму.

Окупанти планують залучати затриманих до виконання робіт з обладнання фортифікаційних споруд і бліндажів у районах дислокації з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів Збройних сил Російської Федерації.

Раніше у соцмережах опубліковано перелік бойовиків «ЛНР-ДНР», що померли на сході України протягом липня.