У ніч на сьогодні бойовики використовували "Град" вперше за кілька місяців / фото mynewsonline24.ru

Вперше за багато місяців бойовики застосували на Донбасі РЗСО БМ-21 "Град", обстрілявши позиції ВСУ. Ці обстріли - яскраве свідчення спроб Росії примусити Захід і Україну до виконання Мінських угод на кремлівських умовах.

Про це заявив генерал-лейтенант України, ветеран зовнішньої розвідки Василь Богдан, передає «Обозреватель». За словами військового, подібні дії були очікувані і прогнозовані як Генштабом України, так і штабом збройних Сил.

"Все робиться для того, щоб на тлі посилення санкцій щодо РФ і виникнення серйозних проблем у самій Росії і Путіна, вжити заходів, які хоч якимось чином спонукали б і Захід, і Україну до невигідних для України, сумнівних, компромісних рішень у контексті виконання тих же Мінських домовленостей", - пояснив Богдан.

Відео дня

Читайте такожЗ початку ООС українська армія просунулася вперед на 15 квадратних кілометрів

Тим не менш, за словами генерала, зараз Україна має всі необхідні потужності для дій на східному фронті. В якості прикладу він навів нещодавні навчання з РСЗВ "Ураган", також згадав про інші новинки української "оборонки": САУ "Богдана", ПТРК "Стугна" та ракетний комплекс "Вільха".

“Тобто, ЗСУ нарощують свої потужності всупереч будь-яким спробам РФ. Є всі підстави говорити про те, що, незважаючи ні на які наміри, ні на які провокації, які зараз намагається здійснити Росія, все-таки Україна здатна це витримати", - запевнив Богдан.

Він уточнив: незважаючи на те, що Кремль буде робити все для того, щоб дестабілізувати обстановку як на Донбасі, так і в Україні в цілому, День Незалежності, а далі й українські вибори пройдуть відносно спокійно.

"На широкомасштабні провокації та акції Путін і напередодні свята незалежності, і напередодні та під час виборів президента і парламенту не вирішиться", - резюмував генерал.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на сьогодні бойовики вперше за декілька місяців вдарили по позиціях ЗСУ з "Градів"