Із вечора 18 серпня до вечора 19 серпня СММ зафіксувала зменшення кількості порушень на Донеччині / фото УНІАН

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявляє, що за минулі вихідні зафіксувала 207 вибухів у Донецькій і Луганській областях.

Про це йдеться в звіті місії за останні вихідні, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

"У період із вечора 17 серпня до вечора 18 серпня в Донецькій області Спеціальна моніторингова місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, серед іншого, аналогічну кількість вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (115 вибухів)", - йдеться в звіті.

Відео дня

Читайте також"Кулі пролетіли над головами": патруль СММ ОБСЄ потрапив під обстріл на Донбасі

Наступної доби, із вечора 18 серпня до вечора 19 серпня СММ зафіксувала зменшення кількості таких порушень (близько 80 вибухів).

Зокрема, на Донеччині порушення перемир'я задокументовані в районі Донецької фільтрувальної станції, Майорська, Пищевика, Світлодарська і Красногорівки.

"У період із вечора 17 серпня до вечора 18 серпня у Луганській області Спеціальна моніторингова місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши, серед іншого, 10 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (жодного порушення режиму припинення вогню)", - йдеться в звіті.

Наступної доби із вечора 18 серпня до вечора 19 серпня СММ зафіксувала зменшення кількості таких порушень (2 вибухи).

Порушення були зафіксовані в Попасній, Золотому і Станиці Луганській.

Нагадаємо, минулого тижня спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) вкотре зафіксували велике зосередження важкої зброї контрольованих Росією бойовиків на Донбасі. Зокрема, знову виявлено реактивні системи залпового вогню "Град", різні типи гаубиць, зенітні ракетні комплекси, танки і протитанкові гармати.