Ілюстрація REUTERS

На військових полігонах тимчасово окупованого Донбасу підрозділи «МВС ЛНР/ДНР» відпрацьовують дії з придушення масових заворушень та протестних акцій.

Читайте такожВчора ЗСУ тричі відбивали атаки біля звільненого місяць тому поселення і знищили трьох окупантів

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк, посилаючись на інформацію Головного управління розвідки МО.

Відео дня

За його словами, пов’язано це з тим, що російське окупаційне командування не виключає можливості загострення суспільно-політичної обстановки на тимчасово окупованій території у ході так званих «виборів», які заплановані на 11 листопада.

«Зокрема, 23-26 жовтня під керівництвом представників ФСБ РФ на полігонах російських окупаційних військ, під виглядом навчань з протидії українським диверсійним групам, проводяться позапланові тренування підрозділів т.зв. «МВС ЛНР/ДНР» з відпрацювання способів придушення масових заворушень та протестних акцій, у т.ч. із застосуванням снайперських груп, які прибули після підготовки з території Росії», - поінформував Гуцуляк.

Він також зазначив, що російські окупаційні адміністрації приховують результати моніторингу громадської думки. «Водночас замовчуються результати опитування населення тимчасово окупованих територій проведеного з 1 по 10 жовтня. Вони свідчать про зростання невдоволення політикою РФ та посилення негативного ставлення до ідеології т.зв. «русского мира». Крім того, за результатами опитування, більше ніж 75% громадян висловило бажання проживати у подальшому в Україні та менше 10% — на території т.зв. «ЛНР/ДНР», - сказав речник Міноборони.

Раніше повідомлялось, що у лавах бойовиків "ДНР" зростає невдоволення мізерною зарплатою.