За інформацією ЗМІ, "Бос" перебрався до Донецька / фото gdb.rferl.org

Спецслужби Таджикистану заявили, що Україна випустила одного з найбільш небезпечних бойовиків "Ісламської держави". 37-річний Муродалі Халімов, відомий як "Бос", два роки тому був затриманий за запитом Інтерполу в Києві після прильоту з Туреччини.

Читайте такожУ Путіна визнали вплив на ватажків "ДНР" і "ЛНР"

"Нещодавно стало відомо, що влада України відпустила "Боса". Наразі Халімов, за нашою інформацією, перебуває на території самопроголошеної "Донецької народної республіки", - повідомило "Радіо Озоді" джерело в спецслужбах Таджикистану.

Відео дня

На батьківщині Муродалі Халімова звинувачують у тероризмі, найманстві, організації злочинної спільноти і членстві в забороненій релігійній течії "Салафія".

За словами джерела "Радіо Озоді", влада України не прокоментувала своє рішення про звільнення Халімова. "... Київ відмовився екстрадувати його в Таджикистан. Про те, що Халімов перебуває на території "ДНР", повідомив один із його знайомих, затриманий днями в Таджикистані", - сказало одне з джерел ЗМІ.

Як повідомлялося раніше, в тимчасово окупованому Донецьку бойовики чинять тиск на так званих бюджетників, пенсіонерів і студентів з метою забезпечити явку на псевдовиборах ватажка бойовиків терористичної організації "ДНР".