Техніка бойовиків в Луганську / REUTERS

Російсько-окупаційні війська продовжують нарощувати важке озброєння на Луганському напрямку та проводять навчання з бойовою стрільбою, готуючись до активних бойових дій.

Про це у Facebook повідомляє українська сторона Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), посилаючись на дані звіту Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ від 29 грудня.

Читайте такожПід донецьким аеропортом ЗСУ знищили російського найманця Іллю Кузнєцова на прізвісько "Кузя" (фото)

Відео дня

«27 грудня міні-апарат БПЛА СММ за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання озброєння в непідконтрольній владі України районах Луганської області зафіксував 20 танків (десять Т-72 і десять Т-64) біля Круглика та 20 танків (дванадцять Т-72 і вісім Т-64), 12 буксируваних гаубиць (Д-30 «Жаба», 122 мм), 8 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм), 3 протитанкові гармати (МТ-12 «Рапіра», 100 мм), 2 міномети (2Б11 «Сани», 120 мм) і 9 протитанкових ракетних комплексів (імовірно, 9П135 «Конкурс», 135 мм) поблизу Мирного», - сказано у звіті.

Того ж дня за доступними СММ даними повітряного спостереження виявлено понад 60 бойових броньованих машин найманців (переважно бойові машини піхоти) і близько 450 осіб у повному бойовому спорядженні, які, за оцінкою, готувалися до навчань із бойовою стрільбою.

Крім того, 28 грудня міні-апарат БПЛА СММ зафіксував один танк невстановленого типу на автошляху M04 у селищі Юр'ївка на захід від Луганська.

«Українська сторона СЦКК зазначає, що такі дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації вкотре демонструють стійке небажання дотримуватись Мінських домовленостей, взятих на себе зобов’язань в рамках консультацій Тристоронньої контактної групи, щодо відведення озброєння та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту», - сказано у повідомленні.