Поновлення зобов’язань із дотримання режиму припинення вогню чітко покликане мінімізувати загрози для цивільного населення / фото УНІАН

Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік і голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (СММ) Ертурул Апакан привітали поновлення сторонами зобов’язань із дотримання режиму припинення вогню з нагоди новорічних і різдвяних свят та закликали дотримуватися цих зобов'язань.

Про це йдеться у заяві на сайті ОБСЄ.

Читайте такожУ ТКГ узгодили "новорічне" перемир'я на Донбасі з 29 грудня - Марчук

Відео дня

Зокрема, посол Сайдік заявив, що поновлення зобов’язань, яке набере чинності о 00:01 (за східноєвропейським часом) 29 грудня, потребує вжиття сторонами конкретних заходів. «Для змістовного, сталого і тривалого припинення вогню потрібно, щоб були віддані накази припинити вогонь, підтримувалася дисципліна, а також забезпечувався надійний і безперешкодний доступ СММ ОБСЄ по всій Україні, як це передбачено мандатом місії. Обіцянки, дані людям на сході України, повинні виконуватися», - наголосив Сайдік.

Своєю чергою, посол Апакан відзначив, що поновлення зобов’язань із дотримання режиму припинення вогню чітко покликане мінімізувати загрози для цивільного населення. «Ця пора — час надії та зцілення; час, коли родини збираються, коли люди по-новому усвідомлюють і цінують дар життя. Вони бажають і заслуговують миру», - заявив Апакан.