Ілюстрація \ REUTERS

Командування бойовиків на Донбасі вирішило більше не набирати у свої лави громадян, які мають судимість, через зростання рівня розкрадання військового майна, зброї та боєприпасів.

Читайте такожОкупанти на Донбасі з мінометів і БМП обстріляли позиції українських військових (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час брифінгу повідомив речник Міністерства оборони Максим Праута. Він зазначив, що за інформацією Головного управління розвідки МОУ, командування російсько-окупаційних військ змушене запроваджувати кадрові обмеження щодо проходження військової служби.

Відео дня

"Зокрема, комісіями вищих штабів Збройних сил Російської Федерації під час роботи у з’єднаннях та частинах 1-го та 2-го армійських корпусів встановлено зростання з початку цього року у підпорядкованих підрозділах злочинів, пов’язаних, насамперед, з розкраданням військового майна, зброї та боєприпасів. З метою зниження рівня правопорушень серед особового складу командувачам 1-го та 2-го армійських корпусів віддано розпорядження про скасування раніше наданих військовим комісаріатам дозволів на набір громадян, які мають судимість", - розповів Праута.

Також, додав він, введено заборону повторного укладання контрактів з військовослужбовцями, які були раніше звільнені з військової служби у зв’язку з порушеннями виконання умов контрактів.

"Додатково командування окупаційних військ зобов’язало командирів з’єднань і частин 1-го та 2-го армійських корпусів звільняти російських найманців, які відмовились здавати військові квитки та паспорти Російської Федерації з метою приховування участі російських громадян у збройному конфлікті на сході України", - зазначив речник МОУ.